Der findes uanede mængder af viden om tennis på alle niveauer i BetXperts univers, og i denne baggrundsartikel vil bruger og professionel tennistræner Rune Thomsen give sin vurdering af de 10 største herretalenter på futureniveau netop nu.
For at lykkes i en så krævende sport som tennis, er der mange ting, der skal gå op i en højere enhed. Det skyldes, at tennis er en stor global sport, og at der er store penge at hente for de spillere, der kommer helt til tops. Derfor er konkurrencen hård, og der investeres stort i spillerudvikling på verdensplan.
Det kræver mange ressourcer og enorme mængder tid at få en spiller i top 100 i verden på ATP- eller WTA-niveau. Rejsen starter for de fleste derfor allerede, fra spillerne er børn - ofte helt ned til 10-årsalderen. Her lever de en professionel tilværelse med utallige træningspas om dagen og mange rejser rundt i hele verden årligt.
Alle de nedenfor nævnte spillere har knækket den første del af koden, men har stadig et stort stykke arbejde forude for at etablerer sig i verdenstoppen. De vil i de kommende år stå overfor en lang række af nye udfordringer som eksempelvis: Skader, mental deroute og mangel på teknisk/taktisk niveau i spillet.
Svært at prissætte for bookmakerne
Fra et valuemæssigt synspunkt kan det være guld værd at holde øje med disse spillere for dem, der forsøger at vinde penge på sporten. Spillerne gør sig gerne i professionelle turneringer, selvom deres alder berettiger dem til forsat at være juniorer. De har derfor sjældent en korrekt ATP-rangering i forhold til deres niveau, og de har ofte ikke ret mange kampe på professionelt niveau, som bookmakerne kan prissætte efter.
Et par eksempler på dette: I februar i år slog den blot 14-årige spanier, Carlos Garfia, italienske Frederico Gaio, der på daværende tidspunkt lå nummer 257 på ATP-ranglisten, til odds 12,00. Ingen havde kendskab til den spanske teenagers niveau, og selvfølgelig kræver det noget held at ramme sådan et odds, men det kan sagtens forekomme, at juniorerne driller de etablerede spillere. Af andre eksempler kan Marta Kostyuk’s run i Australien Open nævnes samt Amanda Anisimova i Indien Wells.
Herunder følger i vilkårlig rækkefølge en liste over de 10 største futuretalenter samt en række boblere:
Felix Auger-Aliassime, Canada
Født: 8/8/2000
ATP-rangering: 175
Højde: 191 cm
Vægt: 84 kg
Karriereindtjening: 145.239 Dollars
Auger-Aliassime blev den næstyngste spiller i historien til at vinde to Challengers. Han besidder en utrolig korrekt teknisk forhånd og kan spille helt poleret fra begge sider. Han har ingen umiddelbare svagheder, hvilket hans gode double resultater også vidner om.
Han er et produkt af Team Canadas fantastiske talentarbejde, som han har været en del af, siden han var cirka 14 år gammel. Han bør på nuværende tidspunkt kunne drille etablerede top 100-spillere. Auger-Aliassime har været lidt plaget af skader i starten af 2018, men han bør komme i omdrejninger senere på året, og der kan derfor være god værdi i at spille på ham, selv når han er underdog.
Potentiale: Top 5
Denis Shapovalov, Canada
Født: 15/4/1999
ATP-rangering: 45
Højde: 183 cm
Vægt: 75 kg
Karriereindtjening: 1.091.889 Dollars
Dennis Shapovalov brød igennem i Montreal Masters i 2017, efter han i 2016 vandt Wimbledon for juniorer. Han er i øjeblikket den yngste spiller i top 100. Han er venstrehåndet og har stor kraft i både forhånd og baghånd - især enhåndsbaghånd. Han kan godt have en tendens til at være lidt skrøbelig mentalt til tider.
Han er født i Tel Aviv men nu bosiddende på Bahamas. Endnu et produkt at Canadas talentarbejde, men også i høj grad af en mor, der er tennistræner og driver sin egen klub hjemme i Canada. Bookmakerne har luret Shapovalovs niveau, så der er ikke længere den store værdi at hente på, at han kan levere et overraskelsesmoment.
Potentiale: Top 10
Alex Di Minaur, Australien
Født: 17/2/1999,
ATP-rangering: 112
Højde: 180 cm
Vægt: 69 kg
Karriereindtjening: 394.294 Dollars
Fik sit gennembrud i Eckental Challenger, Tyskland, i november 2016. Han vandt en runde i Australian Open i 2017 og kom i finalen i Sydney International i 2018. Var i Wimbledon-finalen i 2016 for juniorer. Han er i besiddelse af en ukuelig vilje og ihærdighed. Han mangler noget fysik og power, men til gengæld bevæger han sig helt uovertruffent på banen.
Han har fået sin tennisopdragelse i Spanien, hvor han har boet og trænet, fra han var 5, til han blev 13 år, hvorefter han har pendlet mellem Spanien og Australien. Di Minaur leverer stærkt hjemme i Australien og bliver stadig lidt undervurderet mod etablerede spillere, så der kan fra tid til anden være lidt værdi at hente på ham.
Potentiale: Top 20
Corentin Moutet, Frankrig
Født: 19/4/1999
ATP-rangering: 148
Højde: 175 cm
Vægt: 68 kg
Karriereindtjening: 175.399 Dollars
Corentin Moutet fik sit gennembrud i oktober 2017, da han vandt Brest Challenger i Frankrig. Han spiller med venstrehånd og tohåndsbaghånd og har et fantastisk touch og flair for spillet. Kan virke lidt sløv til tider på banen, og så mangler han lidt power og fysik. Han er født og opvokset lidt uden for Paris, hvor han stadig har sin base i dag.
Frankrig har traditionelt opfostret fantastiske spillere, hvor touch og lækre slag er i topprioritet. Det franske tennisforbund har i de seneste 20 år nok været det mest velfungerende forbund i verden til at producere topspillere. Bettingmæssigt er Moutet mest interessant, når han er kæmpe underdog, fordi han kan hive et helt vildt niveau op, eller når han er meget stor favorit, for så kan hans lidt sløve tilgang godt koste mod lavererangerede spillere.
Potentiale: Top 20
Nicola Kuhn, Spanien
Født: 20/3/2000
ATP-rangering: 196
Højde: 185 cm
Vægt: 75 kg
Karriereindtjening: 88.068 Dollars
Spansk/tyske Nicola Kuhn vandt Challenger i Braunschweig i juli 2017 og cementerede dermed sit navn blandt spillere, der skal holdes øje med. Det blev kun endnu mere imponerende af, at han måtte hele vejen igennem kvalifikationen, inden han spillede sig i finalen. Han har et meget komplet spil og kan slå tungt fra begge sider. Derudover er han mentalt stærk.
Kuhn har siden 13-årsalderen fået sin tennisopdragelse i Spanien på Juan Carlos Ferrero Acadamy og skiftede i 2016 nationalitet fra tysk til spansk. Der vil ofte kunne findes værdi i spil på Kuhn, fordi hans rangering er for lav set i forhold til hans niveau. Jeg gætter på, at bookmakerne om et halvt år har fået rettet ind på ham, og jeg vurderer, at han har niveau til at slå en del top 150-spillere og højere.
Potentiale: Top 10
Miomir Kecmanovic, Serbien
Født: 31/8/1999
ATP-rangering: 197
Højde: 183 cm
Vægt: 75 kg
Karriereindtjening: 90.853 Dollars
Fik sit gennembrud i oktober 2017, da han vandt en Challenger i Suzhou i Kina. Han har tidligere toppet verdensranglisten for juniorer. Han spiller ganske chancebetonet og med stor risiko i begge sider; han bruger eksempelvis sin forhånd til at slå igennem modstanderen. Kecmanovic har, siden han var 14 år, boet og trænet i Florida på IMG Acadamy.
Kombinationen af den amerikanske kultur og den serbiske stædighed har gjort Kecmanovic meget alsidig. Kecmanovic kan godt være svær at vurdere bettingmæssigt, fordi han stadig svinger meget i sine præstationer og qua hans meget chancebetonede spil, men specielt på grus her over sommeren i Europa skal han nok få taget nogle tunge skalpe.
Potentiale: Top 30
Sebastian Korda, USA
Født: 5/7/2000
ATP-ranking: 862
Højde: 193 cm
Vægt: 75 kg
Karriereindtjening: 16.817 Dollars
Vandt Australien Open for juniorer i 2018 og har været med fremme i en række futures i USA. Han har en stor serv og spiller med stor kløgt og modenhed trods sin unge alder, men han mangler noget fysik og styrke. Han er søn af legendariske Petr Korda, som vandt Australien Open i 1998 og var nummer 2 i verden, og Regina Rajchrtova, der også er tidligere professionel.
Korda har fået sin tennisopdragelse af sine forældre og USTA. Værdien i Korda vil på nuværende tidspunkt ofte være på overlinjer i antallet af partier. Grundet hans store serv vil han ofte kunne holde sig pointmæssigt inde i kampe mod langt højererangerede spillere.
Potentiale: Top 50
Thiago Seyboth Wild, Brasilien
Født: 10/3/2000
ATP-rangering: 605
Højde: 183 cm
Vægt: 77 kg
Karriereindtjening: 14.662 Dollars
Thiago Seyboth Wild fik et wildcard til ATP 250 i Sao Paolo tidligere I år. Før det har han mest gjort sig i futures. Han er fysisk stærk, spiller med stor kraft og har grus som sit bedste underlag. Han har været igennem et brasiliansk team, som tilknytter unge, talentfulde spillere fra hele landet. På grus er der værdi i Wild på futureniveau, hvor hans placering stadig er for lav. Jeg vil mene, at han godt vil kunne spille lige op med spillere omkring top 300 i verden.
Potentiale: Top 80
Yshai Oliel, Israel
Født: 5/1/2000
ATP-rangering: 566
Højde: 188 cm
Vægt: 78 kg
Karriereindtjening: 12.482 Dollars
Oliel har vundet en future på hjemmebane i Israel, og de fleste af hans resultater er blevet til i hjemlandet. På juniorniveau er det blevet til en finale i 2017 i Australien Open. Han er stærk med venstre forhånd, som han slår med stor sikkerhed. Han bor og træner i Israel, hvor han er støttet af en privat rigmand, som, siden Oliel var 12 år, har hjulpet ham økonomisk.
Oliel kan slå selv de bedste spillere på futureniveau, og specielt hjemme i Israel er der ikke nogle futurespillere, han ikke vil kunne besejre.
Potentiale: Top 50
Yibing Wu, Kina
Født: 14/10/1999
ATP-rangering: 337
Højde: 183 cm
Vægt: 73 kg
Karriereindtjening: 88.151 Dollars
Vandt en challenger på hjemmebane i 2017 og er det bedste bud på den første kineser i top 100 på ATP-ranglisten. Han har allerede fået sin debut på Kinas Davis Cup-hold. Han spiller aggressivt fra baglinjen med en stor tohåndsbaghånd. Kina har satset utrolig meget på tennis, og der findes næsten ikke en region i Kina, som ikke har et top moderne high performance tennisprogram.
Dette har Yibing Wu haft fordel af, og han har sideløbende suppleret med træning i Spanien. Wu vil være interessant på hard court, og specielt i Asien vil han kunne drille mange i top 200.
Potentiale: Top 100
Boblere som kan gå Top 100
Yuta Shimizu, Japan, 1999
Using Park, Sydkorea, 2000
Emil Ruusuvuori, Finland, 1999
Artem Dubrivnyy, Rusland, 1999
Alejandro Fokina, Spanien, 1999
Zizou Bergs, Belgien, 1999
Blake Ellis, Australien, 1999
Sebastian Baez, Argentina, 2000
Rudolf Molleker, Tyskland, 2000
Hugo Gaston, Frankrig, 2000
Axel Geller, Argentina, 1999
Bemærk: Det er i strid med lovgivningen at udbyde væddemål på sportsbegivenheder forbeholdt unge under 18 år. Det er dog tilladt at spille på sportsbegivenheder forbeholdt voksne, hvor unge under 18 år deltager.
Bruger
Jeg tror aldrig, at vi får en ny Federer eller en ny Nadal.
Men det er spændende at følge de unge nye spillere, der altid vil poppe op. Spørgsmålet er så lige hvor fokuseret de kan forblive på deres jagt efter penge, berømmelse og gode placeringer. Jeg synes, at der er mange fælder de unge spillere kan ryge i, hvis de ikke har den rigtige opbakning fra familien, trænere og økonomien.
Ofte hører vi historier om unge spillere der bliver lokket med en masse hurtige penge, hvis de kan fikse et sæt eller en kamp. Men der er jo også noget der hedder alkohol, stoffer og kvinder, som de unge spillere måske skal have afprøvet og kan få dem slemt ud af kurs.
Ved man hvor meget det koster at have en spiller rejsende rundt i hele verden økonomisk på årsbasis ? Læste at unge spillere forsøgte at spare penge på overnatninger ved simpelthen at blive i lufthavnene op til kampene, hvis de er ankommet til en turnering. Det er jo absolut ikke optimalt, men det er desværre en nødvendighed for enkelte spillere.
Jeg synes, at det kunne være så interessant at høre, hvordan der blive passet på spillerne sådan generelt på ATP-touren. Her tænker jeg mest på spillere der rejser til ikke helt ufarlige lande som ligger i Østen og Sydamerika.
Hvordan ser du på grækeren Stefanos Tsitsipas ?
Mange hilsner DK
Bruger
Tak for indsparket, som jeg selvfølgelig vil svare på bedst muligt.
Det er altid svært at vide, om der kommer en ny Nadal/Federer, men pt. er der ikke spillere som aldersmæssigt er lige så langtfremme som Nadal/Federer var på deres respektive alder. Tennis demografien har også ændret sig meget fra nu til dengang Nadal/Federer var upcoming, så det kan godt være vi ser en på samme niveau om et par år, men det vil tage dem længere tid at slå igennem.
Den med matchfixing er meget høj aktuel, med unge lovende Oliver Anderson Australien årgang 98, han vandt i 2016 AO junior og var oppe som 6xx ATP, men blev i 2017 idømt en karantæne pga matchfixing, som stadig løber den dag i dag. Total hjernedødt gjort af en ung gut med et stort potential.
Det som ofte sker for mange unge lovende tennisspillere, er at de hele deres liv, har levet under meget kontrollerede rammer, og i en hverdag med total struktur, så når de endelig skal klare sig selv, har de ofte en tilgang til livet, som er at de skal forsøge at indhente alt det tabte med fester/alkohol osv, det er der mange eksempler på.
Årsbasis er meget individuelt, hvilke turneringer rejser du til, både afstandmæssigt men også niveau mæssigt, plus rejser du alene eller med træner/fystræner osv. Men skrev tidligere i en debat, at hvis du rejser en hel uge er et godt estimat 1000 euro pr uge i udgifter. Rejser du 30 uger så er det 30.000 euro eller godt en kvart mil i dkr. Der spares hvor der spares kan, både på transport fronten og overnatning og mad, så de historier du referer til er yderst høj aktuelle, det ser jeg næsten hver uge, ex. fædre der sover i bilen, folk der har opstrengnings maskiner med selv osv osv.
Det er meget sikkert at rejse til turneringer overalt i verden, spillerne bliver oftest hentet i lufthavnen og kørt frem og tilbage mellem til hotel og venue. Det er fordi, det ville være for stor en skandale for arrangørerne hvis der sker noget med spillerne.
Min artikel handler om dem født fra 1999 og yngre, altså dem der stadig er teenager i 2018.
Men havde drengene fra 1998 været med, havde der været mange flere navn, da dette nok er en af de stærkeste årgange på herre siden pt.
Tsitsipas træner på franske Mouratoglou tennis acadamy, og har gjort det de sidste 4-5 år. Han er bestemt et stort talent, der kan nå ekstrem langt, bare se hans seneste kampe i Monte Carlo. Han er dog som de fleste med et stort talent, ikke særlig arbejdesivrig. Og lever generelt en ret useriøs livstil udenfor banen, ikke helt i så samme grad som Tomic fx, men bare mange små ting, som kan gøre forskellen for om han bliver top 5 i verden eller blot bliver en af mange i top 20, som man aldrig helt følte fik indløst sit fulde potentiale.
Håber du fik svar, som du kan bruge.
Har du flere spørgsmål skyder du bare løs
Mvh Rune
Bruger
Bruger
Spiller selv med på træninger og lidt, men ikke kampe. Ville gerne, måske det kommer, den dag jeg ikke arbejder som træner mere.
Jeg er ikke ofte i Aarhus, men skal nok give lyd fra mig, når jeg kommer på de kanter:-)
Bruger
Tak for dine svar.
Der kommer en rapport i morgen vedrørende korruption i tennis, og den fylder 2000 sider skriver Tennis World USA med Daily Mail som kilde. Lad os se hvad vi får oplyst .....det bliver spændende.....
Bruger
Bruger
Her er nyheden om det fra den anden dag.....
http://www.dailymail.co.uk/spo…
Bruger
https://www.telegraph.co.uk/te…
Tænker der er flere historier og der kommer mere så prøv at søge på "tennis corruption"
Bruger